Stjarnered.se © 2007                    

MED MERSMAK

25 maj 2009

 

Inför kvällen hade vi bestämt oss för att på restaurang Innefickan pröva alla tänkbara jämtländska smaksensationer och vara med om att verifiera att vi verkligen bor i ett landskap som gör skäl för att kalla sig smakriket.

 

Svamp

Soppa på lokalt plockad svamp med vårrulle fylld med purjolök och bacon från Hedmans i Strömsund.

- Godare soppa har vi nog aldrig smakat!

 

Röding

Dumpling fylld med rökt Landöröding. Serveras med wasabiaioli och soyadip.

- Vi var så hungriga att kameran inte hann med att fånga hur rödingen serverades.

 

Älg

"Tjälaknul" på Jämtländsk älg med honung & Kull Johannes bakad rättika och hjortron- & valnötssallad

- Återigen bekräftas hur hjortronen är guld värda

 

Regnbåge

Kryddstekt regnbåge från Börtnan med citron- & kapris-smör, syrlig "stomp" på Rödöpotatis med dill & chèvre. Vit sparris med kallrökt nötinnanlår från Strömsund

- Första varmrätten var helt formidabel!

Ren

Svartpepparbakat Jämtländskt reninnanlår med örtbakad savoy-kål, potatis-krokett fylld med sidfläsk från Bruksvallarna, & kantarellduxelle. Pumpacrème och tryffelsky.              - Rent fantastiskt!

Ost

Ostar från bygden - bl a Strömsund och Klövsjö - med Husåknäcke och fikonmarmelad

 

-Sådana oststavar kan ingen motstå!

 

Crème Brûlè

I stället för frusen havtornscheesecake med havtornscurd fick vi en delikatess med smak av vanilj och lock av tunnaste upphettat farinsocker.             -Smarrigare har vi nog aldrig smakat i vårt 30-åriga samliv.

 

Efter 30 år

Mycket sol och värme innehöll vår bröllopsdag. Vi hade en jättemysig fest i det gröna tillsammans med mammalediga Kristina och en helt underbar bakelse från Törners.

Det var verkligen en fin miljö att i vår egen trädgård få tacka för allt det vi fått vara och ha tillsammans under tre decennier och kunna förnya de gamla vigsellöftena på nytt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillbaka

Till första sidan